Позив за подношење пријава за доделу бесповратне помоћи (грантова)

У оквиру реализације друге фазе пројекта Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи, који заједнички финансирају Европска унија и Савета Европе, а спроводи Савет Европе у сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе и Сталном конференцијом градова и општина Савет Европе расписује jавни позив за доделу бесповратне финансијске помоћи (грантова).
 
Савет Европе додељује бесповратну финансијску помоћ (грантове) за 50 градова, општина и градских општина у вредности од 2.500 ЕУР по појединачном гранту. Додела грантова има за циљ подршку локалним самоуправама у спровођењу посебних програма стручног усавршавања, акредитованих од стране Националне академије за јавну управу, као и јачање техничких капацитета за спровођење обука кроз набавку опреме у вредности од 20% од укупне вредности гранта. 
 
Право на учешће у позиву за подношење пријава имају сви заинтересовани градови, општине и градске општине у Републици Србији.
 
Рок за достављање пријава за  доделу гранта је 17. јул 2021. године.
 
Овом приликом вас такође обавештавамо да ће представљање доделе грантова и у вези са тим образложење евентуалних нејасноћа, бити одржано на online инфо дану 29. јуна 2021. године. Пријава за учешће на инфо дану је обавезна и врши се путем е-маила lsg.serbia@coe.int . Линк и тачан термин ће бити благовремено послат свим пријављеним градовима, општинама и градским општинама.
 
Додатне информације о потребној документацији за подношење пријава можете наћи на овом линку: Позив за подношење пријава за доделу бесповратне помоћи (грантова) – Вести (coe.int)
 


Skip to content