29,1 милион динара за општине Медвеђа, Лебане и Бојник

Министарство државне управе и локалне самоуправе определило је из Буџетског фонда за локалне самоуправе 29,1 милион динара за реализацију пројеката у три општине Јабланичког управног округа.

Општине Медвеђа, Лебане и Бојник потписују данас са министарком Маријом Обрадовић уговоре о коришћењу средстава из Буџетског фонда за програм локалне самоуправе – подршка развоју и функционисању система локалне самоуправе.

Министарка Обрадовић је након потписивања уговора са председником општине Медвеђа Небојшом Арсићем истакла да су се градови и општине у Србији пробудили и ове године конкурисали са 225 пројеката у вредности од 2,2 милијарде динара за средства из Буџетског фонда. Вредност Фонда за ову годину је 460 милиона динара који су додељени за пројекте у 54 јединице локалне самоуправе у Србији. Медвеђа је конкурисала по два циља, а то су инфраструктрни пројекти и пројекти заштите од елементарних непогода, чија је укупна вредност око 13,5 милиона динара и којима ће се извршити реконструкција и санација ПУ „Младост“, као и очистити речна корита и санирати путна мрежа оштећена услед елементарних непогода, навела је Обрадовић.

Она је додала да се Медвеђа често спомиње у Влади Србије као једна од најактивних општина, која тражи средства за своје пројекте, а све како би поправила функционисање локалне самоуправе.

„За грађане је важно да знају да је њихово руководство препознато у Београду као неко ко је активан и да овај део Централне Србије није занемарен од стране Владе. Спровођење политике равномерног развоја целе Србије, а посебно улагање у

општине попут Медвеђе јесте суштина наше политике и свега што радимо још од 2012. године“, поручила је Обрадовић.

Она је истакла да је приоритет Владе данас вакцинација становништва старијег од 60 година, у чему је Медвеђа добар пример са 32 одсто вакцинисаних грађана у овој старосној категорији, и позвала све који су се вакцинисали да анимирају и млађе људе да се вакцнишу, јер је то једини начин за борбу против ковида. Она је оценила да пријава преко Портала еУправе мора бити боља и најавила да ће се за викенд на територији читаве земље отворити пунктови за вакцинацију без заказаног термина вакцином Астразенека.

„Лекари кажу да је најбоља вакцина она коју сте ви примили, која је вама била на располагању и којом сте се ви заштитили. Вакцине ће бити достављене у све градове и општине које искажу интересовање и позивам све да искористе прилику и могућност вакцинације без заказаног термина“, закључила је Обрадовић.

Министарка је заједно са руководством општине Медвеђа обишла речно корито у Сијарињској бањи и ПУ „Младост“ за које су намењена средства из Буџетског фонда, као и вакцинални пункт у ДЗ Медвеђа.

Након Медвеђе, министарка Обрадовић потписаће уговоре и са челницима општина Лебане и Бојник, Иваном Богдановићем и Небојшом Ненадовићем и обићи обе општинске управе, као и вакциналне пунктове при домовима здравља.

Општина Лебане је на конкурсу добила средства у износу од 12,7 милиона динара за инфратруктурне пројекте и манифестације, а општина Бојник за пројекат увођења еУправе у износу од готово 2,9 милиона динара.

Фото галеријаSkip to content