Амбасадор СР Немачке у Србији у посети Министарству државне управе и локалне самоуправе

Амбасадор СР Немачке у Србији Томас Шиб посетио је данас Министарство државне управе и локалне самоуправе и у разговору са министарком Маријом Обрадовић изразио уверење да ће се досадашња добра сарадња наставити и у наредном периоду унапредити.

У разговору је констатовано да је Немачка једна од водећих билатералних донатора реформи сектора јавне управе у Србији, као и да је реформа јавне управе важна, како за процес придруживања Србије Европској унији, тако и за грађане Србије, како би држава постала ефикасан сервис својих грађана.

Министарка Обрадовић представила је приоритете рада Министарства у овом мандату, који поред реформе јавне управе обухватају и реформу платног система и подршку локалним самоуправама и са амбасадором Шибом разменила мишљења о процесу приступања Србије ЕУ и другим важним билатералним питањима.

Обрадовић је поручила да МДУЛС има задатак да унапреди државну управу и локалну самоуправу до нивоа европских стандарда, а амбасадор Шиб да ће Немачка наставити да подржава Србију на њеном европском путу.Skip to content