АНТИЋ: МЕДВЕЂА ДОБАР ПРИМЕР МЕЂУНАЦИОНАЛНЕ САРАДЊЕ

Помоћница министра државне управе и локалне самоуправе Ивана Антић представила је данас на округлом столу у Медвеђи права припадника националних мањина у области службене употребе језика и писма и истакла да је Медвеђа добар пример међунационалне сарадње  и примене прописа из те области.

„Медвеђа је добар пример међунационалне сарадње и примене прописа. Наравно увек има простора за унапређење, али оно што је важно јесте активно учешће општине у промовисању толеранције и мултикултуралности”, рекла је Ивана Антић.

Истакла је да је одличан пример и представа коју је кроз грант Савета Европе и Европске уније општина Медвеђа организовала под називом „Да се боље разумемо“, а у којој су глумили најмлађи становници те општине.

Ово је други од пет планираних округлих столова на тему службене употребе језика и писма националних мањина у јединицама локалне самоуправе, а први је одржан у Сомбору.

У оквиру заједничког пројекта Европске Уније и Савета Европе „Јачање заштите националних мањина у Србији“ план је да округли столови буду организовани и у Босилеграду, Бујановацу и Врању.Skip to content