Аруновић: наградна игра „Узми рачун и победи“ је сјајна ствар!

На јучерашњем извлачењу коверата у наградној игри „Узми рачун и победи“, наша светска рекордерка и првакиња у стрељаштву, Зорана Аруновић рекла је да је „наградна игра сјајна ствар“ и да јој је драго што је дала барем мали допринос сузбијању сиве економије. „Фасцинирана сам бројем коверата и оволиким учешћем грађана. Предиван је осећај усрећити некога“ рекла је она и поручила свим добитницима аутомобила да буду одговорни возачи и учесници у саобраћају.

У трећем извлачењa награда у оквиру наградне игре „Узми рачун и победи“ које је синоћ одржано у студију РТС-а на Кошутњаку, извучено је 179 награда. Из базена у коме се налазило чак 6.993.383 коверата, у директном преносу, извучена су два стана, 12 аутомобила ФИАТ 500 Л и путовања у Њујорк, Париз и Грчку. Главне награде, два стана у београдском насељу Браће Јерковић, припале су Софији Манојловић из Панчева и Горану Богдановићу из Власотинаца.

Укупан наградни фонд ове суботе износио је 31.298.239,59 динара. Приређивач је одмах телефоном ступио у контакт са добитницима станова и аутомобила  и потврдио да испуњавају сва правила за учешће у наградној игри, да су пунолетни и да нису запослени у институцијама које организују наградну игру. Након директног преноса, извучена је још 161 награда у преносу путем live stream-а на сајтовима uzmiracun.rs и rts.rs.

Добитницима су срећу ове суботе донели бацач кугле Асмир Колашинац, десетобојац Михаил Дудаш, стрелкиња Зорана Аруновић и глумци Бора Ненић и Иван Томић.

Током телевизијског преноса извлачења 18 главних награда, Комисија је установила да свега једна коверта није била регуларна, јер се у коверти налазио један нефискални рачун, па је њен пошиљалац остао без аутомобила. Током извлачења осталих награда, установљено је да је седам коверата билo нерегуларнo и то: једна коверта у којој је један фискални рачун мањи од 100 динара, једна коверта са једним фискалним рачуном из 2016.године, у једној коверти је било само пет фискалних рачуна, на три коверте није било кoнтакт телефона, а у једној коверти је било измешано девет фискалних рачуна и један слип.

Регуларност поступка све време је контролисала петочлана Комисија у којој се налазе представници Министарства државне управе и локалне самоуправе, Министарства финансија, Пореске управе, Министарства трговине, туризма и услуга и компаније Мастеркард.

Последње извлачење у наградној игри „Узми рачун и победи“ одржава се следећег петка, 31. марта 2017. са почетком у 17.45 сати на првом програму РТС-а.Skip to content