Arunović: nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“ je sjajna stvar!

Na jučerašnjem izvlačenju koverata u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“, naša svetska rekorderka i prvakinja u streljaštvu, Zorana Arunović rekla je da je „nagradna igra sjajna stvar“ i da joj je drago što je dala barem mali doprinos suzbijanju sive ekonomije. „Fascinirana sam brojem koverata i ovolikim učešćem građana. Predivan je osećaj usrećiti nekoga“ rekla je ona i poručila svim dobitnicima automobila da budu odgovorni vozači i učesnici u saobraćaju.

U trećem izvlačenja nagrada u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ koje je sinoć održano u studiju RTS-a na Košutnjaku, izvučeno je 179 nagrada. Iz bazena u kome se nalazilo čak 6.993.383 koverata, u direktnom prenosu, izvučena su dva stana, 12 automobila FIAT 500 L i putovanja u Njujork, Pariz i Grčku. Glavne nagrade, dva stana u beogradskom naselju Braće Jerković, pripale su Sofiji Manojlović iz Pančeva i Goranu Bogdanoviću iz Vlasotinaca.

Ukupan nagradni fond ove subote iznosio je 31.298.239,59 dinara. Priređivač je odmah telefonom stupio u kontakt sa dobitnicima stanova i automobila  i potvrdio da ispunjavaju sva pravila za učešće u nagradnoj igri, da su punoletni i da nisu zaposleni u institucijama koje organizuju nagradnu igru. Nakon direktnog prenosa, izvučena je još 161 nagrada u prenosu putem live stream-a na sajtovima uzmiracun.rs i rts.rs.

Dobitnicima su sreću ove subote doneli bacač kugle Asmir Kolašinac, desetobojac Mihail Dudaš, strelkinja Zorana Arunović i glumci Bora Nenić i Ivan Tomić.

Tokom televizijskog prenosa izvlačenja 18 glavnih nagrada, Komisija je ustanovila da svega jedna koverta nije bila regularna, jer se u koverti nalazio jedan nefiskalni račun, pa je njen pošiljalac ostao bez automobila. Tokom izvlačenja ostalih nagrada, ustanovljeno je da je sedam koverata bilo neregularno i to: jedna koverta u kojoj je jedan fiskalni račun manji od 100 dinara, jedna koverta sa jednim fiskalnim računom iz 2016.godine, u jednoj koverti je bilo samo pet fiskalnih računa, na tri koverte nije bilo kontakt telefona, a u jednoj koverti je bilo izmešano devet fiskalnih računa i jedan slip.

Regularnost postupka sve vreme je kontrolisala petočlana Komisija u kojoj se nalaze predstavnici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstva finansija, Poreske uprave, Ministarstva trgovine, turizma i usluga i kompanije Masterkard.

Poslednje izvlačenje u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ održava se sledećeg petka, 31. marta 2017. sa početkom u 17.45 sati na prvom programu RTS-a.Skip to content