Бранко Ружић преузео Министарство државне управе и локалне самоуправе од Ане Брнабић

Нови министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић преузео је данас ресор од досадашње министарке и нове председнице владе, Ане Брнабић. Премијерка је Ружићу предала извештај о стању шта је урађено у претходних 10 месеци, упознала га организацијом и стањем у ресору, као и са постављеним циљевима и будућим обавезама.

 

Примопредаја дужности је, како каже, веома битна јер то осигурава континуитет да грађани и привреда не губе ниједан дан, већ да министар одмах преузме дужност и почне да ради.

„Важно је новом министру рећи шта је урађено, шта је у току и шта је припремљено за будућност. Онда сваки министар одлучи о својим приоритетима у складу са стратешким правцем државе“, рекла је Брнабић након примопредаје дужности.

Ружић је обећао да ће предано радити и наставити истом динамиком.

„Покушаћемо да будемо бољи, што ће бити веома тешко“, рекао је Ружић и додао да му као министру остаје да настави на пројектима, законским предлозима и активностима које су рађене у претходном периоду.

„Упознат сам са извештајем шта је урађено и морам рећи да је то импозантан број и пројеката и законских предлога који су припремљени. Очекујем да ћемо наставити истом динамиком“, рекао је Ружић.Skip to content