Држава преко МДУЛС-а уложила више од 150 милиона динара у развој Петровца на Млави током протеклих година

„Држава је уложила значајна средства у развој Петровца на Млави, а само Министарство државне управе и локалне самоуправе, током протеклих година, подржало је са више од 150 милиона динара реализацију различитих значајних пројеката у овој општини. Неки од тих пројеката су управо изградња дечијег игралишта и обнова кухиње и вешернице Предшколске установе „Галеб“, што је наш скроман допринос политици коју држава спроводи са циљем да имамо што више деце и да им обезбедимо што боље услове за боравак и образовање у установама које брину за њихов раст и развој“, истакао је министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић приликом посете општини Петровац на Млави и обиласка ПУ „Галеб“.

Мартиновић је указао на то да је улагање у децу, улагање у будућност, али и на то да се наша држава суочава са негативним природним прираштајем, те да у Петровцу на Млави деценијама постоји тренд одлива становништва на привремени рад у иностранство. Додао је да је Петровац једна од општина којој је за даљи развој и напредак неопходна помоћ државе.

„Захваљујући ентузијазму и енергији председника Републике Александра Вучића ми смо у претходних неколико година урадили много тога. Све то неће имати много смисла ако не буде имао ко да нас наследи. Задатак свих нас јесте да имамо што више деце и да заједничким напорима покушамо да макар део становништва из дијаспоре вратимо у отаџбину. Председник општине Душко Нединић и његови сарадници су ме информисали да локалној самоуправи фали бар једна производна инвестиција. Уверен сам да ћемо заједничким трудом и радом успети и то да реализујемо, што ће заиста бити од огромног значаја за грађане, али и развој општине“, поручио је Мартиновић.

Он је додао је да је Министарство ове године издвојило средства из буџета за успостављање Јединственог управног места у Петровцу на Млави, те изразио могућност да Министарство следеће године финансира реконструкцију сале у којој би се одржавале седнице општинског већа.

„Постојање ЈУМ-а у великој мери убрзава управни поступак и штеди време грађанима, а службеницима у локалној администрацији олакшава рад. Држава Србија, заједно са јединицама локалне самоуправе и грађанима, доказала је да има капацитета да прати трендове у области информационих технологија, на шта, између осталог, указује и податак да тренутно имамо око 2 милиона такозваних еГрађана. Република Србија крупним корацима иде напред на путу дигитализације своје јавне управе“, закључио је Мартиновић.

Приликом посете Петровцу на Млави, министар је обишао и завршне радове на саницији фасаде зграде општинске управе коју је такође МДУЛС помогло значајним средствима, али и скупштинску салу у коју је имплементиран систем Е-парламент.

 

Фото галерија – извор МДУЛС и РТВ МлаваSkip to content