Država preko MDULS-a uložila više od 150 miliona dinara u razvoj Petrovca na Mlavi tokom proteklih godina

„Država je uložila značajna sredstva u razvoj Petrovca na Mlavi, a samo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, tokom proteklih godina, podržalo je sa više od 150 miliona dinara realizaciju različitih značajnih projekata u ovoj opštini. Neki od tih projekata su upravo izgradnja dečijeg igrališta i obnova kuhinje i vešernice Predškolske ustanove „Galeb“, što je naš skroman doprinos politici koju država sprovodi sa ciljem da imamo što više dece i da im obezbedimo što bolje uslove za boravak i obrazovanje u ustanovama koje brinu za njihov rast i razvoj“, istakao je ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović prilikom posete opštini Petrovac na Mlavi i obilaska PU „Galeb“.

Martinović je ukazao na to da je ulaganje u decu, ulaganje u budućnost, ali i na to da se naša država suočava sa negativnim prirodnim priraštajem, te da u Petrovcu na Mlavi decenijama postoji trend odliva stanovništva na privremeni rad u inostranstvo. Dodao je da je Petrovac jedna od opština kojoj je za dalji razvoj i napredak neophodna pomoć države.

„Zahvaljujući entuzijazmu i energiji predsednika Republike Aleksandra Vučića mi smo u prethodnih nekoliko godina uradili mnogo toga. Sve to neće imati mnogo smisla ako ne bude imao ko da nas nasledi. Zadatak svih nas jeste da imamo što više dece i da zajedničkim naporima pokušamo da makar deo stanovništva iz dijaspore vratimo u otadžbinu. Predsednik opštine Duško Nedinić i njegovi saradnici su me informisali da lokalnoj samoupravi fali bar jedna proizvodna investicija. Uveren sam da ćemo zajedničkim trudom i radom uspeti i to da realizujemo, što će zaista biti od ogromnog značaja za građane, ali i razvoj opštine“, poručio je Martinović.

On je dodao je da je Ministarstvo ove godine izdvojilo sredstva iz budžeta za uspostavljanje Jedinstvenog upravnog mesta u Petrovcu na Mlavi, te izrazio mogućnost da Ministarstvo sledeće godine finansira rekonstrukciju sale u kojoj bi se održavale sednice opštinskog veća.

„Postojanje JUM-a u velikoj meri ubrzava upravni postupak i štedi vreme građanima, a službenicima u lokalnoj administraciji olakšava rad. Država Srbija, zajedno sa jedinicama lokalne samouprave i građanima, dokazala je da ima kapaciteta da prati trendove u oblasti informacionih tehnologija, na šta, između ostalog, ukazuje i podatak da trenutno imamo oko 2 miliona takozvanih eGrađana. Republika Srbija krupnim koracima ide napred na putu digitalizacije svoje javne uprave“, zaključio je Martinović.

Prilikom posete Petrovcu na Mlavi, ministar je obišao i završne radove na saniciji fasade zgrade opštinske uprave koju je takođe MDULS pomoglo značajnim sredstvima, ali i skupštinsku salu u koju je implementiran sistem E-parlament.

 

Foto galerija – izvor MDULS i RTV MlavaSkip to content