Држава Србија уложила значајна средства у развој Љубовије

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић најавио је данас, приликом обиласка вртића „Полетарац“ у Љубовији, могућност да МДУЛС наредне године определи буџетска средства за трећу фазу реконструкције ове васпитно-образовне установе, која би подразумевала изградњу још четири просторије за боравак деце. Према речима министра, проширивањем смештајних капацитета обезбедили би се услови за упис још око стотину малишана у вртић, чиме би проблем неуписане деце у Љубовији био решен.

Осврнувши се на недавно одржану заједничку седницу влада Републике Србије и Републике Српске, Мартиновић је навео да је са председником општине Љубовија Миланом Јовановићем и начелником Мачванског управног округа Жељком Марјановићем разговарао и о могућностима за успостављање сарадње између општина из овог дела Србије и суседних општина са друге стране Дрине, у оквиру већ постојеће сарадње МДУЛС-а и Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске. На састанку је било речи и о томе да Влада Србије и локална самоуправа заједничким снагама пронађу једног великог инвеститора, који би у Љубовији запослио од 50 до 100 људи, превасходно жена.

Мартиновић је нагласио да је држава Србија уложила и наставиће да улаже значајна средства у развој Љубовије, те истакао да је ова релативно мала, али веома лепа општина на Дрини почела да користи своје туристичке потенцијале, те да тек долази време када ће грађани Србије, али и региона, упознати све лепоте Љубовије и овог краја.

Министар је данас обишао и Културни центар, у чију је реконструкцију, на радост свих мештана, Министарство државне управе и локалне самоуправе уложило 13 милиона динара, као и скупштинску салу, где је у току реализација пројекта еПарламент, у оквиру ког је МДУЛС определило средства за набавку опреме за увођење електронског система за вођење седница и гласање, а посетио је и мало приватно предузеће „Елмаг“, које се бави производњом сушеног воћа и Рачићеву цркву на планини Бобија.

Приликом данашње посете Љубовији, министар Мартиновић донирао је општинској управи лаптоп рачунаре за подстицај развоју и функционисању електронске управе.

 

 

Фото галерија – извор Општина Љубовија



Skip to content