Државни секретар на додели награда „МЛАДГРАД“

Државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Жељко Ожеговић oбратио се на додели награда „МЛАДГРАД“ у Обреновцу, које, поводом 12. августа Међународног дана младих, Грађанске иницијативе додељују локалним самоуправама, организацијама, неформалним групама и појединцима за допринос унапређењу положаја младих у локалној заједници.

Ожеговић је, подсетивши да је још у јулу 2006.године у општини Нови Београд формирана Канцеларија за младе, истакао задовољство што се та визија и идеја наставила, тако да данас имамо велики број удружења и организација које имају активности у циљу јачања положаја младих. Државни секретар је позвао на њихово веће учешће у дефинисању потреба младих, реализацији истих и дефинисању акционих планова на дугорочном нивоу. „Млади људи треба да буду до решења, јер они осећају шта је њима најпотребније“, додао је Ожеговић.

Имајући у виду значај комуникације јединица локалних самоуправа и младих, који јесу рањива група друштва, државни секретар је нагласио да Министарство државне управе и локалне самоуправе подржава овакве пројекте и да ће наставити да то и чини.Skip to content