Интензивирање сарадње јединица локалне самоуправе Републике Турске и Републике Србије

Фото Танјуг

Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић састала се данас са амбасадором Републике Турске у Србији Хамијем Аксојом, са којим је разговарала о унапређењу сарадње јединица локалне самоуправе двеју република.

Обрадовић је изразила уверење да би размена позитивних искустава и добре праксе између градова и општина Србије и Турске могла значајно да допринесе даљем унапређењу животног стандарда људи у обе земље.

У разговору је посебно истакнут значај планираног братимљења и успостављања дугорочне сарадње Београда и Газијантепа, као и Новог Сада и Алање, на темељу заједничких интереса градова.

Обрадовић је амбасадора упознала и са радом Портала еУправа, захваљујући ком је држава грађанима обезбедила читав низ електронских услуга, што се показало посебно важним у околностима изазваним пандемијом Ковид 19. Она је додала да је неопходно наставити са промоцијом вакцинације, како бисмо што пре достигли проценат од 70 одсто вакцинисаних грађана.

Амбасадор Аксој похвалио је напоре Србије у борби против Ковид 19, нагласивши да је вирус донео велике изазове за читав свет, а да се Србија показала веома успешном у тој борби.

 

Фото и видео галерија

 

Покривалица – извор ТанјугSkip to content