Инвестиције Јапана значајне за даљи развој Србије и региона

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић разговарао је данас са амбасадором Јапана у Републици Србији Акиром Имамуром о наставку пројектне сарадње и будућим инвестицијама Јапана у градовима и општинама широм Србије.

Истакавши да је један од примарних циљева Министарства да помогне недовољно развијеним општинама да унапреде своје локалне средине и квалитет живота грађана, Мартиновић је захвалио амбасадору Јапана на досадашњој подршци у реализацији локалних пројеката. Он је поручио да ће МДУЛС наставити да аплицира за средства из донаторских фондова Владе Јапана, са циљем спровођења нових пројеката којима би се задовољиле основне и ургентне потребе становништва у свим крајевима Србије.

На констатацију јапанског амбасадора да је Република Србија у протеклој деценији остварила значајан напредак у свим друштвеним областима, Мартиновић је поручио да је, захваљујући мудрој политици председника Александра Вучића и континуираним залагањима Владе Србије, наша држава од девастиране земље постала један од лидера у региону. Он је амбасадору захвалио на разумевању које Јапан исказује за спољну политику Србије, те нагласио да Србија инсистира на миру, добрим суседским односима и унапређењу економске сарадње међу земљама Западног Балкана, у прилог чему говори и чињеница да је управо на идеју председника Вучића покренута регионална иницијатива „Отворени Балкан“.

Осврнувши се на актуелну ситуацију у јужној српској покрајини, Мартиновић је нагласио да је Београд апсолутно посвећен дијалогу са Приштином и мирном решавању свих отворених и спорних питања између Срба и Албанаца, али да власти у Приштини у последњих неколико година нису показали заинтересованост за дијалог, сем што су примењивали грубу силу над незаштићеним српским народом.

Амбасадор Имамура изразио је захвалност Влади Србије на пријатељским билатералним односима и дугогодишњој успешној сарадњи, као и на томе што континуирано ради на стварању повољног пословног амбијента за долазак јапанских компанија. Он је истакао да ће Јапан наставити са крупним инвестицијама у Србији, што ће допринети развоју привреде не само у нашој земљи, већ и региону.

Фото галерија – извор МДУЛСSkip to content