Измене и допуне Закона о запосленима у АП и ЈЛС основ за јачање рада управе

Округли сто под називом „Представљање и дискусија о Нацрту закона о изменама и допунама Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе“ одржан је јуче у оквиру Јавне расправе о поменутом нацрту закона.

Образлажући Нацрт, помоћница министра државне управе и локалне самоуправе Ивана Савићевић, руководилац Сектора за управљање људским ресурсима, истакла је да се изменама и допунама закона уводи управљање људским ресурсима засновано на компетенцијама, са циљем јачања капацитета покрајинске и локалне управе.

Она је додала да је Стратегија реформе јавне управе препознала потребу унапређења кадровског планирања и административних капацитета управе, као носиоца промена и реформи.

Према њеним речима, имплементација Оквира компетенција у све функције управљања људским ресурсима је дугорочан процес, који мора бити подржан са свих нивоа власти и руковођења и који ће бити фазно имплементиран у нормативни оквир.

Савићевић је подсетила да је Министарство, уз подршку Савета Европе и Европске Уније и уз активно учешће представника органа АП и ЈЛС, претходне две године припремало Нацрт закона, те да је почетак прве фазе имплементације планиран за наредну годину.

Округли сто одржан је у оквиру XIII састанка Мреже начелника управа градова, општина и градских општина, који је Министарство државне управе и локалне самоуправе организовало у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина, а уз подршку Владе Швајцарске Конфедерације.

 

Фото галерија



Skip to content