Кључеви стана из другог кола наградне игре одлазе у Блаце

Друго извлачење у оквиру наградне игре „Узми рачун и победи“ одржано је синоћ у студију РТС-а на Кошутњаку. Међу чак 5.583.181 коверата, у директном преносу, извучено је 178 добитника вредних награда  као што су стан у Београду, 12 аутомобила ФИАТ 500 Л, путовања у Њујорк, Париз и Грчку. Укупан наградни фонд ове суботе износио је 24.569.926,61 динара. Главна награда, стан у београдском насељу Браће Јерковић, припала је Зорици Спасић из Блаца. Приређивач је синоћ ступио у контакт са добитницима стана и аутомобила  и потврдио да испуњавају сва правила за учешће у наградној игри, да су пунолетни и да нису запослени у институцијама које организују наградну игру. 

Срећу су ове суботе делили наши млади  глумци Радован Вујовић и Тијана Печенчић, председница ЖКК Црвена Звезда и бивша кошаркашица Наташа Ковачевић и српска репрезентативка у стрељаштву Андреа Арсовић, а о важности борбе против сиве економије говорили су представници домаћих и страних компанија које су подржале кампању и наградну игру – JTI, Gomex и Fly Fly Travel.

Током телевизијског преноса извлачења за 17 главних награда, Комисија је установила да само једна коверта није регуларна због неисправног фискалног рачуна, на ком није било датума и одговарајућег фискалног логоа, због чега је коверта дисквалификована, а њен пошиљалац је остао без аутомобила. У преносу који је у наставку емитован на сајтовима rts.rs и uzmiracun.rs додељена је 161 награда, а укупно је било 18 нерегуларних коверата – 5 коверата није садржало обавезне податке о учеснику наградне игре, 4 коверте су садржале рачуне са износом мањим од 100 РСД, у 3 коверте су били помешани фискални рачуни и слипови, а 2 рачуна нису садржала фискални лого и датум, 2 коверте садржале су рачуне из 2016. године, 1 коверта је садржала 8 исправних рачуна и 5 неисправних на којима је износ био мањи од 100 РСД и 1 коверта је имала 9 рачуна уместо 10 колико је прописано правилима о учешћу у наградној игри „Узми рачун и победи“.

Приређивач задржава право да накнадно провери исправност извучених коверата – да ли гласе на малолетне особе, да ли су их послали запослени код организатора наградне игре којима је забрањено учешће, као и да провере исправност фискалних рачуна и слипова код продавца или банке преко које је обављена куповина.

Као приређивач наградне, Министарство државне управе и локалне самоуправе, једино може да контактира све добитнике и обавести их о наградама и начину преузимања. Последњих дана било је  случајева да су грађани контактирани и обавештавани о наградама од стране непознатих особа. Да се то не би дешавало, Министарство државне управе и локалне самоуправе ће и овога пута у најкраћем року ступити у контакт са свим добитницима и обавестити их како могу да преузму награде. За додатне информације, на располагању је Контакт центар наградне игре, радним данима од 8 до 15 часова, са бројем телефона 011/3620-146 и е-мејл адресом www.uzmiracun@mduls.gov.rs.

Списак добитника биће објављен у дневном листу „Политика“ у уторак, а биће доступан и на интернет страницама приређивача www.mduls.gov.rs, наградне игре www.uzmiracun.rs и РТС-а www.rts.rs.

Следеће извлачење можете пратити у директном преносу 25. марта од 17:45 часова на првом програму Радио Телевизије Србије.Skip to content