Ključevi stana iz drugog kola nagradne igre odlaze u Blace

Drugo izvlačenje u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ održano je sinoć u studiju RTS-a na Košutnjaku. Među čak 5.583.181 koverata, u direktnom prenosu, izvučeno je 178 dobitnika vrednih nagrada  kao što su stan u Beogradu, 12 automobila FIAT 500 L, putovanja u Njujork, Pariz i Grčku. Ukupan nagradni fond ove subote iznosio je 24.569.926,61 dinara. Glavna nagrada, stan u beogradskom naselju Braće Jerković, pripala je Zorici Spasić iz Blaca. Priređivač je sinoć stupio u kontakt sa dobitnicima stana i automobila  i potvrdio da ispunjavaju sva pravila za učešće u nagradnoj igri, da su punoletni i da nisu zaposleni u institucijama koje organizuju nagradnu igru. 

Sreću su ove subote delili naši mladi  glumci Radovan Vujović i Tijana Pečenčić, predsednica ŽKK Crvena Zvezda i bivša košarkašica Nataša Kovačević i srpska reprezentativka u streljaštvu Andrea Arsović, a o važnosti borbe protiv sive ekonomije govorili su predstavnici domaćih i stranih kompanija koje su podržale kampanju i nagradnu igru – JTI, Gomex i Fly Fly Travel.

Tokom televizijskog prenosa izvlačenja za 17 glavnih nagrada, Komisija je ustanovila da samo jedna koverta nije regularna zbog neispravnog fiskalnog računa, na kom nije bilo datuma i odgovarajućeg fiskalnog logoa, zbog čega je koverta diskvalifikovana, a njen pošiljalac je ostao bez automobila. U prenosu koji je u nastavku emitovan na sajtovima rts.rs i uzmiracun.rs dodeljena je 161 nagrada, a ukupno je bilo 18 neregularnih koverata – 5 koverata nije sadržalo obavezne podatke o učesniku nagradne igre, 4 koverte su sadržale račune sa iznosom manjim od 100 RSD, u 3 koverte su bili pomešani fiskalni računi i slipovi, a 2 računa nisu sadržala fiskalni logo i datum, 2 koverte sadržale su račune iz 2016. godine, 1 koverta je sadržala 8 ispravnih računa i 5 neispravnih na kojima je iznos bio manji od 100 RSD i 1 koverta je imala 9 računa umesto 10 koliko je propisano pravilima o učešću u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“.

Priređivač zadržava pravo da naknadno proveri ispravnost izvučenih koverata – da li glase na maloletne osobe, da li su ih poslali zaposleni kod organizatora nagradne igre kojima je zabranjeno učešće, kao i da provere ispravnost fiskalnih računa i slipova kod prodavca ili banke preko koje je obavljena kupovina.

Kao priređivač nagradne, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, jedino može da kontaktira sve dobitnike i obavesti ih o nagradama i načinu preuzimanja. Poslednjih dana bilo je  slučajeva da su građani kontaktirani i obaveštavani o nagradama od strane nepoznatih osoba. Da se to ne bi dešavalo, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave će i ovoga puta u najkraćem roku stupiti u kontakt sa svim dobitnicima i obavestiti ih kako mogu da preuzmu nagrade. Za dodatne informacije, na raspolaganju je Kontakt centar nagradne igre, radnim danima od 8 do 15 časova, sa brojem telefona 011/3620-146 i e-mejl adresom www.uzmiracun@mduls.gov.rs.

Spisak dobitnika biće objavljen u dnevnom listu „Politika“ u utorak, a biće dostupan i na internet stranicama priređivača www.mduls.gov.rs, nagradne igre www.uzmiracun.rs i RTS-a www.rts.rs.

Sledeće izvlačenje možete pratiti u direktnom prenosu 25. marta od 17:45 časova na prvom programu Radio Televizije Srbije.Skip to content