Конституисана Радна група за екстерну контролу ЈБС

Конститутивна седница Радне групе за екстерну контролу Јединственог бирачког списка, коју је образовала Влада Републике Србије, одржана је данас у Министарству државне управе и локалне самоуправе.

Отварајући конститутивну седницу, министарка Марија Обрадовић нагласила је да је ово почетак једног процеса који има за циљ унапређење и повећање транспарентности, односно подизање поверења грађана у тачност података који се воде у бирачком списку.

„Бирачки списак никад није био ажурнији. Дигитализацијом службених евиденција и њиховим повезивањем са бирачким списком обезбедили смо ажурност података на дневном нивоу“, поручила је Обрадовић.

Задаци Радне групе за екстерну контролу Јединственог бирачког списка везани су за различите аналитичке извештаје о стању података у јединственом бирачком списку, као и статистичке податке везане за број промена у бирачком списку.

У извршавању задатака Радне групе, обрада података о личности ће се вршити у складу са начелима и правилима заштите података о личности.

Стручну и административно-техничку потпору Радној групи пружа Министарство државне управе и локалне самоуправе.Skip to content