Konstituisana Radna grupa za eksternu kontrolu JBS

Konstitutivna sednica Radne grupe za eksternu kontrolu Jedinstvenog biračkog spiska, koju je obrazovala Vlada Republike Srbije, održana je danas u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

Otvarajući konstitutivnu sednicu, ministarka Marija Obradović naglasila je da je ovo početak jednog procesa koji ima za cilj unapređenje i povećanje transparentnosti, odnosno podizanje poverenja građana u tačnost podataka koji se vode u biračkom spisku.

„Birački spisak nikad nije bio ažurniji. Digitalizacijom službenih evidencija i njihovim povezivanjem sa biračkim spiskom obezbedili smo ažurnost podataka na dnevnom nivou“, poručila je Obradović.

Zadaci Radne grupe za eksternu kontrolu Jedinstvenog biračkog spiska vezani su za različite analitičke izveštaje o stanju podataka u jedinstvenom biračkom spisku, kao i statističke podatke vezane za broj promena u biračkom spisku.

U izvršavanju zadataka Radne grupe, obrada podataka o ličnosti će se vršiti u skladu sa načelima i pravilima zaštite podataka o ličnosti.

Stručnu i administrativno-tehničku potporu Radnoj grupi pruža Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.Skip to content