Локалне самоуправе одлучне у борби са мигрантском кризом

 

Државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС) Иван Бошњак, обратио се данас учесницима Радне групе за подршку локалним заједницама, са посебним акцентом на суочавање градова и општина са мигрантском кризом. На скупу који је организовао Програм Уједињених нација за развој (УНДП) уз подршку МДУЛС, обратили су се и стални представник УНДП за Србију, Ирена Војачкова Сољорано, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Иванишевић и Комесар за избеглице Републике Србије, Владимир Цуцић.

 

„Сви релевантни међународни извештаји потврђују да је Србија адекватно реаговала и да су на прави начин препознате потребе, како миграната, тако и локалних самоуправа у осетљивим условима избегличке кризе. Хумани однос према мигрантима, високи степен толеранције, али и испоштовани безбедносни критеријуми карактеристике су одговорног понашања наших локалних самоуправа“,  истакао је Бошњак.

Државни секретар је подвукао да су кризни услови били права прилика да градови и општине извуку значајне поуке и искористе специфичне развојне прилике, а изразио је и посебну захвалност међународним донаторима и УНДП-у на квалитетној сарадњи.Skip to content