Lokalne samouprave odlučne u borbi sa migrantskom krizom

 

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) Ivan Bošnjak, obratio se danas učesnicima Radne grupe za podršku lokalnim zajednicama, sa posebnim akcentom na suočavanje gradova i opština sa migrantskom krizom. Na skupu koji je organizovao Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) uz podršku MDULS, obratili su se i stalni predstavnik UNDP za Srbiju, Irena Vojačkova Soljorano, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević i Komesar za izbeglice Republike Srbije, Vladimir Cucić.

 

„Svi relevantni međunarodni izveštaji potvrđuju da je Srbija adekvatno reagovala i da su na pravi način prepoznate potrebe, kako migranata, tako i lokalnih samouprava u osetljivim uslovima izbegličke krize. Humani odnos prema migrantima, visoki stepen tolerancije, ali i ispoštovani bezbednosni kriterijumi karakteristike su odgovornog ponašanja naših lokalnih samouprava“,  istakao je Bošnjak.

Državni sekretar je podvukao da su krizni uslovi bili prava prilika da gradovi i opštine izvuku značajne pouke i iskoriste specifične razvojne prilike, a izrazio je i posebnu zahvalnost međunarodnim donatorima i UNDP-u na kvalitetnoj saradnji.Skip to content