Маравић: Стратегија о развоју цивилног друштва до јесени

Државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Дражен Маравић узео је учешће на Округлом столу поводом почетка јавне расправе о нацрту Националне стратегије за стварање подстицајног окружења за развој цивилног друштва у Србији за период 2015 – 2019, који је данас одржан у Клубу посланика у Београду.

„Крајем недеље ћемо имати јавну расправу у Новом Саду, а идуће недеље у Нишу. Након тога треба прикупити и обрадити пристигла мишљења и очекујем да ће до јесени стратегија бити усвојена“, рекао је Маравић.

 

Он је истакао да је веома важно нагласити да је стратегију пратила добра пракса од самог почетка, па све до усвајања текста који улази у јавну расправу.

„Када кажем добра пракса мислим на анализу и учешће свих заинтересованих страна, јер је велики број актера учествовао у конципирању самог документа“, рекао је Маравић.

Наводећи да очекује да се настави са том праксом – активним учешћем свих заинтересованих страна како из јавне управе, тако и из цивилног да би добили још бољи текст, он је истакао да очекује наставак плодне дискусије. Како је нагласио, у читавој причи важно је, поред државе и цивилног друштва имати на уму и привреду и свет пословања.Skip to content