Мартиновић: Бринемо о деци улагањем у нове генерације

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић обишао је данас централну кухињу ПУ „Чика Јова Змај“ у Смедеревској Паланци чију обнову је помогло Министарство државне управе и локалне самоуправе. У новој кухињи дневно се припреми више од 2.500 оброка за децу која похађују све вртиће и основне школе са територије ове општине. Стара кухиња није мењана ни иновирана више од 40 година, тако да је две трећине апарата за припрему хране за децу било ван употребе.

Министар изразио је наду да ће капацитети новог објекта бити максимално искоришћени.

„Ово је најлепши пројекат Министарства који сам обишао од када сам на његовом челу. Реконструкцијом простора и куповином нових савремених апарата директно смо допринели очувању здравља деце. Како ми је речено ова технологија је толико савршена да се оброци за децу праве практично без капи уља. Желим нам свима да се из године у годину повећава број оброка који се припремају у овој кухињи“, казао је Мартиновић. Он је додао да нема државотворне политике ако на првом месту није брига и улагање у нове генерације и подизање квалитета живота наших најмлађих.

Приликом посете општини Смедеревска Паланка Мартиновић је обишао Јединствено управно место, које је међу првима отворено у Србији и у чији рад је Министарство пре три године уложило шест милиона динара.

„Ово Јединствено управно место један је од наших првих пилот пројеката. На лицу места сам се уверио да је овај систем од велике користи за грађане, да скраћује административне процедуре, штеди време и свима олакшава посао“, истакао је Мартиновић.

Министар Мартиновић одржао је састанак са председником општине Николом Вученом и начелницом Подунавског управног округа др Јасном Аврамовић, а обишао је и Улицу Првог српског устанка за чију реконструкцију је општина аплицирала за средства Буџетског фонда Министарства.

Фото галерија – аутор Glo FotoVideoStudioSkip to content