Мартиновић: Дужни смо нашим грађанима и прецима да наставимо са подршком развоју Тополе и Шумадије

„Министарство државне управе и локалне самоуправе, целокупна Влада Србије и председник државе Александар Вучић наставиће да помажу развој Тополе и Шумадијског управног округа. То дугујемо грађанима, али и нашим прецима, зато што је борба за слободу кренула управо из Шумадије и она је била и остала колевка модерне српске државности“, поручио је министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић на свечаном отварању фискултурне сале у Средњој школи „Краљ Петар I“ у Тополи, за чију је реконструкцију Министарство прошле године из буџета издвојило 28 милиона динара.

Мартиновић је истакао да су реализацијом овог пројекта створени бољи услови за приступ здравом и квалитетном развоју и школовању свих ученика и унапређене спортске и рекреативне могућности младима за бављење спортом у Тополи. Како је навео, Министарство државне управе и локалне самоуправе помогло је спровођење и бројних других пројеката у овој општини, који су у интересу грађана.

„Три године за редом подржали смо реализацију дводневне манифестације „Етно сајам“, захваљујући којој је оплемењен културни живот општине, а прошле године отворили смо и Јединствено управно место“, навео је Мартиновић и додао да је то важно и корисно за мештане Тополе, јер само квалитетна општинска управа може ефикасније и ефективније да одговори на њихове потребе и буде им подршка.

Указавши на то да је Министарство недавно спроведело Јавни позив за расподелу средстава, у износу од 490 милиона динара, министар је рекао да се велики број градова и општина пријавио за средства са квалитетним пројектима, те да ће МДУЛС настојати да помогне што већем броју јединица локалне самоуправе, у оквиру својих могућности.

„Влада Републике Србије, следећи политику председника Вучића, наставиће да се бори за даљи економски раст наше земље, уједначени развој градова и општина и да брине за сваког нашег грађанина, без дискриминације“, закључио је министар.

Свечаном отварању фискултурне сале присуствовали су и председник општине Топола Владимир Радојковић, директор Средње школе „Краљ Петар I“ Милош Петковић и народни посланик Драган Јовановић. После уводних обраћања, у реконструисаној сали одиграна је одбојкашка утакмица, након чега је уследио наступ Културно уметничког друштва „Опленац“.

 

Фото галерија – извор општина Топола и МДУЛСSkip to content