Martinović: Dužni smo našim građanima i precima da nastavimo sa podrškom razvoju Topole i Šumadije

„Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, celokupna Vlada Srbije i predsednik države Aleksandar Vučić nastaviće da pomažu razvoj Topole i Šumadijskog upravnog okruga. To dugujemo građanima, ali i našim precima, zato što je borba za slobodu krenula upravo iz Šumadije i ona je bila i ostala kolevka moderne srpske državnosti“, poručio je ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović na svečanom otvaranju fiskulturne sale u Srednjoj školi „Kralj Petar I“ u Topoli, za čiju je rekonstrukciju Ministarstvo prošle godine iz budžeta izdvojilo 28 miliona dinara.

Martinović je istakao da su realizacijom ovog projekta stvoreni bolji uslovi za pristup zdravom i kvalitetnom razvoju i školovanju svih učenika i unapređene sportske i rekreativne mogućnosti mladima za bavljenje sportom u Topoli. Kako je naveo, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pomoglo je sprovođenje i brojnih drugih projekata u ovoj opštini, koji su u interesu građana.

„Tri godine za redom podržali smo realizaciju dvodnevne manifestacije „Etno sajam“, zahvaljujući kojoj je oplemenjen kulturni život opštine, a prošle godine otvorili smo i Jedinstveno upravno mesto“, naveo je Martinović i dodao da je to važno i korisno za meštane Topole, jer samo kvalitetna opštinska uprava može efikasnije i efektivnije da odgovori na njihove potrebe i bude im podrška.

Ukazavši na to da je Ministarstvo nedavno sprovedelo Javni poziv za raspodelu sredstava, u iznosu od 490 miliona dinara, ministar je rekao da se veliki broj gradova i opština prijavio za sredstva sa kvalitetnim projektima, te da će MDULS nastojati da pomogne što većem broju jedinica lokalne samouprave, u okviru svojih mogućnosti.

„Vlada Republike Srbije, sledeći politiku predsednika Vučića, nastaviće da se bori za dalji ekonomski rast naše zemlje, ujednačeni razvoj gradova i opština i da brine za svakog našeg građanina, bez diskriminacije“, zaključio je ministar.

Svečanom otvaranju fiskulturne sale prisustvovali su i predsednik opštine Topola Vladimir Radojković, direktor Srednje škole „Kralj Petar I“ Miloš Petković i narodni poslanik Dragan Jovanović. Posle uvodnih obraćanja, u rekonstruisanoj sali odigrana je odbojkaška utakmica, nakon čega je usledio nastup Kulturno umetničkog društva „Oplenac“.

 

Foto galerija – izvor opština Topola i MDULSSkip to content