Мартиновић најавио интензивнију сарадњу Владе Србије са општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа на решавању локалних проблема

 

Министар државне управе и локалне самоуправе и председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа др Александар Мартиновић одржао је данас у Бујановцу конструктиван састанак са в.д. директора Службе Координационог тела Ненадом Митровићем, председницима општина Бујановац и Медвеђа Нагипом Арифијем и Драганом Кулићем, као и замеником председника општине Прешево Аљмином Шаћиријем.

Заједнички приступ решавању проблема са којима се Прешево, Бујановац и Медвеђа суочавају и већа присутност Мартиновића и Митровића на терену у овим општинама кључне су тачке договора са данашњег састанка.

Истакавши да је међу саговорницима постигнут висок степен разумевања, Мартиновић је навео да постоји добра воља за сарадњу, која је у интересу и Срба и Албанаца. Он је додао да ће Координационо тело остати спона између ове три општине и Владе Србије, јер је заједнички задатак и циљ да се грађанима који овде живе обезбеде што квалитетнији услови за живот и да се уложи у свеукупни развој овог краја Србије, што је и политика председника Републике Александра Вучића.

Мартиновић је најавио посету Прешеву, Бујановцу и Медвеђи у блиској будућности, са циљем да са председницима општина још једном анализира ситуацију на локалу, како би заједнички изнашли начине да бар део постојећих проблема реше.

Министар је данашњу посету Бујановцу искористио и да обиђе радове на деоници пута Бујановац-Јабланица, где је разговарао са мештанима, а посетио је и манастир Прохор Пчињски.

Данашњи састанак је иначе први састанак Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа у новом саставу, који је уједно био прилика да Мартиновић у својству министра државне управе и локалне самоуправе донира општинским управама општина Прешево, Бујановац и Медвеђа лаптоп рачунаре за подстицај развоју и функционисању електронске управе.

 

Фото галерија – извор МДУЛС и  Sky ProductionSkip to content