Мартиновић разговарао са грађанима Обреновца о локалним проблемима

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић заједно са председником Градске општине Обреновац Милошем Станојевићем обишао је данас месне заједнице Грабовац, Пољане и Ушће и том приликом разговарао са мештанима о главним проблемима и изазовима са којима се суочавају, а у циљу њиховог решавања у што краћем временском периоду.

Мартиновић је нагласио да је ГО Обреновац уложила много средстава у изградњу и обнову локалне путне инфраструктуре, нарочито након поплава 2014. године, чиме су решени многи проблеми грађана, те додао је да повод његове данашње посете управо да заједничким снагама изнађу најефикаснија решења за преостале проблеме.

„Као и у већини општина и градова, локална путна инфраструктура је један од главних проблема Обреновца, а нагласио бих да је ГО Обреновац територијално разуђена општина где постоји и где се тренутно гради велики број категорисаних и некатегорисаних путева. У току је чак изградња праваца који до сада нису били уређени и уверен сам да у наредних неколико месеци на територији Обреновца неће постојати значајнији путни правац који није асфалтиран“, истакао је Мартиновић приликом обиласка завршних радова на путу Милутиновића у МЗ Грабовац.

Он је указао и да је у разговору са грађанима сазнао да је један од сталних проблема неуређеност корита реке Колубаре, кроз село Пољане, те додао да ће о томе обавестити надлежне органе.

Приликом посете насељу Ушће, министар је обишао радове на изградњи цркве посвећене Светом великомученику Геогрију, као и мост, који је због оштећења затворен за возила јавног градског превоза.

Председник ГО Обреновац Милош Станојевић истакао је значај многобројних пројеката који се у интересу грађана спроводе на подручју Обреновца, као и важност наставка квалитетне сарадње са МДУЛС-ом и целокупном Владом Србије.

 

Фото галерија – извор Градска Општина Обреновац

 Skip to content