Мартиновић: Решавање проблема комасације земљишта кључно за даљи економски развој Пожаревца

„Огроман проблем са којим се град Пожаревац суочава је процес комасације земљишта, започет давне 1982. године и до данас незавршен. Управо тај нерешени поступак умногоме кочи даљи развој града, јер да је комасација завршена, овде бисмо данас имали много више земљишта на располагању за изградњу фабрика, односно много више простора за индустријске зоне“, констатовао је министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић приликом посете Пожаревцу и додао да ће по питању решавања овог горућег проблема бити одржан састанак са представницима Републичког геодетског завода, Службе за катастар непокретности Града Пожаревца, као и са представницима Града Пожаревца и МДУЛС-а.

Мартиновић је истакао да је посета Пожаревцу радна, као и све посете локалним самоуправама у протеклих више од два месеца, у циљу упознавања са проблемима са којима се општине и градови суочавају, како би заједничким напорима ресорних министарстава и јединица локалне самоуправе били превазиђени.

„Пожаревац је историјски важан град, практично центар овог дела Србије, град који има много потенцијала и који се последњих неколико година изузетно развија. Држава Србија, заједно са руководством Града Пожаревца, на челу са градоначелником Сашом Павловићем, уложила је много финансијских средстава и енергије у економски развој Пожаревца. Влада Републике Србије ће и убудуће предузимати напоре у циљу економског развоја Браничевског и свих других управних округа у Републици Србији“, нагласио је Мартиновић.

Подсетивши да јединице локалне самоуправе у Министарству државне управе имају поузданог партнера, министар је изразио наду да ће МДУЛС бити у могућности да подржи даљу реконструкцију зграде „Старог начелства“ која датира из времена краља Милана Обреновића, а за чије је амбијентално осветљење на фасади ове године из Буџетског фонда издвојено 10 милиона динара.

Приликом посете, министар је одржао састанак са градоначелником Пожаревца Сашом Павловићем и његовим сарадницима.

Фото галерија – извор Град ПожаревацSkip to content