Martinović: Rešavanje problema komasacije zemljišta ključno za dalji ekonomski razvoj Požarevca

„Ogroman problem sa kojim se grad Požarevac suočava je proces komasacije zemljišta, započet davne 1982. godine i do danas nezavršen. Upravo taj nerešeni postupak umnogome koči dalji razvoj grada, jer da je komasacija završena, ovde bismo danas imali mnogo više zemljišta na raspolaganju za izgradnju fabrika, odnosno mnogo više prostora za industrijske zone“, konstatovao je ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović prilikom posete Požarevcu i dodao da će po pitanju rešavanja ovog gorućeg problema biti održan sastanak sa predstavnicima Republičkog geodetskog zavoda, Službe za katastar nepokretnosti Grada Požarevca, kao i sa predstavnicima Grada Požarevca i MDULS-a.

Martinović je istakao da je poseta Požarevcu radna, kao i sve posete lokalnim samoupravama u proteklih više od dva meseca, u cilju upoznavanja sa problemima sa kojima se opštine i gradovi suočavaju, kako bi zajedničkim naporima resornih ministarstava i jedinica lokalne samouprave bili prevaziđeni.

„Požarevac je istorijski važan grad, praktično centar ovog dela Srbije, grad koji ima mnogo potencijala i koji se poslednjih nekoliko godina izuzetno razvija. Država Srbija, zajedno sa rukovodstvom Grada Požarevca, na čelu sa gradonačelnikom Sašom Pavlovićem, uložila je mnogo finansijskih sredstava i energije u ekonomski razvoj Požarevca. Vlada Republike Srbije će i ubuduće preduzimati napore u cilju ekonomskog razvoja Braničevskog i svih drugih upravnih okruga u Republici Srbiji“, naglasio je Martinović.

Podsetivši da jedinice lokalne samouprave u Ministarstvu državne uprave imaju pouzdanog partnera, ministar je izrazio nadu da će MDULS biti u mogućnosti da podrži dalju rekonstrukciju zgrade „Starog načelstva“ koja datira iz vremena kralja Milana Obrenovića, a za čije je ambijentalno osvetljenje na fasadi ove godine iz Budžetskog fonda izdvojeno 10 miliona dinara.

Prilikom posete, ministar je održao sastanak sa gradonačelnikom Požarevca Sašom Pavlovićem i njegovim saradnicima.

Foto galerija – izvor Grad PožarevacSkip to content