Мартиновић свечано отворио зелену пијацу у насељу Падеј, простор значајан и за развој културног туризма у Чоки

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић свечано је данас отворио зелену пијацу у месној заједници Падеј, за коју је МДУЛС обезбедило близу 40 милиона динара, а реализацију пројекта подржала је и општина Чока. Том приликом Мартиновић је истакао да изградња пијаце представља вишенаменски пројекат, јер, како га је упутила председница општине Стана Ђембер, постоји идеја да ће се на овом простору убудуће одржавати и културно-уметничке манифестације.

Мартиновић је нагласио да је новоотворена пијаца од великог значаја за становништво Чоке, које се интензивно бави пољопривредом, али и за целокупан развој ове локалне самоуправе, пре свега њеног културног туризма. Истакао је да је Чока једна од општина која је од својих малих и непрепознатљивих културно-уметничких догађаја успела да створи манифестације које су постале бренд, попут манифестације „Чокански добошари“, на којој наступају велика имена са наше музичке сцене.

Указавши на то да су, упркос не баш повољним временским условима, радови на реализацији пројекта завршени у року, министар је додао да пијаца већ изгледа савремено, иако тек предстоје радови на озелењавању и уређивању који ће допринети да простор изгледа још модерније.

Он је истакао да је Чока још један пример мале општине у којој заједно живе и раде, у највећем броју, Срби и Мађари, те да заједничким напорима и братским односима унапређују ову локалну самоуправу. Подсетио је да у Министарству државне управе и локалне самоуправе Чока има сигурног и поузданог партнера и изразио уверење да ће општина и убудуће имати подршку државе за реализацију пројеката са којима га је упознала председница општине приликом састанка који су одржали.

 Skip to content