Martinović svečano otvorio zelenu pijacu u naselju Padej, prostor značajan i za razvoj kulturnog turizma u Čoki

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović svečano je danas otvorio zelenu pijacu u mesnoj zajednici Padej, za koju je MDULS obezbedilo blizu 40 miliona dinara, a realizaciju projekta podržala je i opština Čoka. Tom prilikom Martinović je istakao da izgradnja pijace predstavlja višenamenski projekat, jer, kako ga je uputila predsednica opštine Stana Đember, postoji ideja da će se na ovom prostoru ubuduće održavati i kulturno-umetničke manifestacije.

Martinović je naglasio da je novootvorena pijaca od velikog značaja za stanovništvo Čoke, koje se intenzivno bavi poljoprivredom, ali i za celokupan razvoj ove lokalne samouprave, pre svega njenog kulturnog turizma. Istakao je da je Čoka jedna od opština koja je od svojih malih i neprepoznatljivih kulturno-umetničkih događaja uspela da stvori manifestacije koje su postale brend, poput manifestacije „Čokanski dobošari“, na kojoj nastupaju velika imena sa naše muzičke scene.

Ukazavši na to da su, uprkos ne baš povoljnim vremenskim uslovima, radovi na realizaciji projekta završeni u roku, ministar je dodao da pijaca već izgleda savremeno, iako tek predstoje radovi na ozelenjavanju i uređivanju koji će doprineti da prostor izgleda još modernije.

On je istakao da je Čoka još jedan primer male opštine u kojoj zajedno žive i rade, u najvećem broju, Srbi i Mađari, te da zajedničkim naporima i bratskim odnosima unapređuju ovu lokalnu samoupravu. Podsetio je da u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Čoka ima sigurnog i pouzdanog partnera i izrazio uverenje da će opština i ubuduće imati podršku države za realizaciju projekata sa kojima ga je upoznala predsednica opštine prilikom sastanka koji su održali.

 Skip to content