Мартиновић у Ади: Улагање у децу је најважнија инвестиција, за санацију крова вртића МДУЛС издвојило 12 милиона динара

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић данас је у Ади, заједно са председником општине Золтаном Билицким и начелником Севернобанатског управног округа Мирославом Дучићем, обишао почетак радова на санацији крова зграде вртића „Звездано око“. МДУЛС је за овај пројекат из овогодишњег Буџетског фонда издвојило 12 милиона динара, а санација и замена кровног покривача и дотрајалих олука предуслов су за друге радове на објекту и његово опремање. Мартиновић је најавио и могућност да МДУЛС следеће године уложи средства у проширење капацитета објекта, како би сва деца била уписана у вртић.

„Реализацијом пројекта створићемо боље услове за рад са децом, а малишанима омогућити да квалитетније проводе време у овој васпитно-образовној установи. Улагање у децу је најважнија инвестиција, а задатак и државе и локалних самоуправа је да им обезбедимо услове за правилан раст и развој, као и могућности да испуне све своје потенцијале“, поручио је Мартиновић.

Он је указао на то да је МДУЛС ове године определило и 7 милиона динара за успостављање Јединственог управног места у Ади, чије је отварање планирано за крај године, те изразио уверење да ће Министарство којим руководи са овом општином успешно сарађивати и у будућности, на добробит свих њених грађана. Он је додао да је Ада релативно мала општина, али представља добар пример како у једној средини припадници различитих националних и верских заједница могу да живе и раде заједно у миру и слози.

„То је политика председника Републике Александра Вучића и Владе Србије – заједнички живот и рад свих оних који Србију прихватају као своју државу. Ми имамо изузетно добру сарадњу са припадницима мађарске националне заједнице који живе у Војводини, Мађари у Србији су потпуно интегрисани у политичком и економском смислу и ми ћемо наставити да гајимо пријатељске односе између наше две земље“, истакао је министар.

Он је данас обишао и Дом културе „Мол“, чију је адаптацију и енергетску санацију Министарство подржало са 9 милиона динара, као и Канцеларију за смањење сиромаштва у Ади, а са председником општине и начелником Севернобанатског управног округа разговарао је о довођењу бар једног великог инвеститора у Аду, али и о решавању проблема недостатка инспектора у овом подручју.

Данашња посета била је прилика и да министар Мартиновић општинској управи општине Ада донира лаптоп рачунаре за подстицај развоју и функционисању електронске управе.

 

Фото галерија – извор МДУЛСSkip to content