Мартиновић у име председника Вучића на обележавању 100 година непрекидног рада и постојања српског индустријског гиганта: Да Србија и ГОША ФОМ никад не престану да се развијају

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић, у својству изасланика председника Републике Србије Александра Вучића, присуствовао је данас у Аранђеловцу на свечаности одржаној поводом обележавања јубилеја „100 година непрекидног рада и постојања ГОША ФОМ“, фабрике опреме и машина из Смедеревске Паланке, као једне од целина некадашње чувене холдинг корпорације ГОША.

Овом приликом, министар Мартиновић се у име председника Републике Александра Вучића обратио присутнима рекавши да је „ГОША ФОМ симбол не само српске машиноградње и трајања, него раста и развоја, модернизације и иновативности, а нарочито успешне сарадње државе и индустрије“.

Као прекретницу у новијој пословној ери компаније, министар је навео посету председника Републике Александра Вучића, који је у марту 2019. године обишао фабрику. Према његовим речима, тај чин ће остати забележен у богатој прошлости ГОША као почетак новог поглавља раста компаније. Како је навео Мартиновић, председник Србије је приликом обиласка фабрике изразио спремност да помогне њеним потенцијалима и држава је тада инвестирала два милиона евра бесповратних средстава у модернизацију и техничко-технолошку опремљеност ГОША ФОМ, односно за набавку и куповину савремених машина.

„Председник Вучић зауставио је период стагнације и омогућио даљи развој најстарије српске фабрике машиноградње. Модернизацијом рада, ГОША је постигла много већу продуктивност и побољшала финансијско пословање чиме је обезбеђено да њено име и даље стоји утиснуто на новим машинама и широком спектру савремене опреме најбољег квалитета и највишег стандарда. ГОША ФОМ израсла је данас у одрживу и перспективну компанију пред којом је велика будућност. Она је пример нашег интензивног залагања да у Србији буде још више инвестиција подржаних од стране државе, а које ће допринети већем запошљавању и расту стандарда“, нагласио је Мартиновић, и додао:

„Оно што данас ГОША нуди има итекако своје место у убрзаном развоју Србије под вођством Александра Вучића, као и у мерама модернизације наше привреде у складу са политиком Владе Србије на челу са премијерком Аном Брнабић. И ја вам овом приликом обећавам да ћемо и даље чинити све да ГОША остане понос свих нас“, рекао је министар Мартиновић честитајући на јубилеју и посебно истичући да је највећи успех фабрике то што читав један век њени производни погони нису престали да раде хранећи тако породице запослених, и то из генерације у генерацију.

Како је навео Мартиновић, ГОША данас има обезбеђене уговоре за неколико наредних година и њено пословање у Србији углавном је везано за Електропривреду Србије, као и за опремање површинских копова у Колубари. Према његовим речима, овим је држава обезбедила стабилност производње електричне енергије. Вредност ових уговора износи око 100 милиона евра и они ће обезбедити стабилно пословање компаније у наредне три године и сигурност за 800 радних места.

На крају обраћања, министар Мартиновић је свим грађанима пожелео „да Србија никад не престане да се развија као што ни производни погони у ГОШИ никад нису стали са производњом“, као и да „чувају традицију свесни да нико не може то да чини боље од њих“. Такође, у знак захвалности за посебан допринос и успешну сарадњу, министар Мартиновић је у име Владе Србије примио Плакету са повељом.

Свечаности обележавања једног века ГОША присуствовали су Срдан Димитријевић, генерални директор ГОША ФОМ, Никола Вучен, председник општине Смедеревска Паланка, представници државног и приватног сектора, као и многобројни представници партнерских компанија из иностранства.

Фото галерија:Skip to content