Мартиновић у Краљеву: Сарадњом МДУЛС-а и Града, Рибница ће добити два нова дечја игралишта

Приликом данашње посете Краљеву, министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић и државна секретарка у овом Министарству Маја Мачужић Пузић обишли су локацију у насељу Рибница, где је планирана изградња модерног дечјег игралишта. Овом приликом министар је најавио могућност да МДУЛС финансира реализацију овог пројекта средствима из буџета за 2024. годину.

„Град ће благовремено спремити пројектно – техничку документацију за изградњу овог игралишта, док ће Краљево финансирати изградњу другог дечјег игралишта, у близини ОШ „Вук Караџић“. Све то радимо због наше деце, да нашој деци обезбедимо много боље услове за одрастање и школовање од оних које смо ми имали. Боримо се да наши најмлађи имају мирну и сигурну будућност и добре услове за живот“, истакао је Мартиновић.

Министар је у Краљеву одржао и састанак са председником привременог органа Краљева Предрагом Терзићем, са којим је разговарао о пројектима који су реализовани сарадњом МДУЛС-а и Града. Један од тих пројеката је и имплементација система за електронско вођење седница СО Краљево.

Током обиласка скупштинске сале, Мартиновић је нагласио да, имајући у виду величину града, број становника и његов историјски значај, Краљево апсолутно заслужује овакав простор, који сада изгледа импресивно и који, наравно, олакшава функционисање СО Краљево.

Министар је данас у Краљеву посетио и предузеће „Тријумф Станић“ које се бави производњом и трговином колачима, где је истакао да је ова фабрика још један доказ да да политика коју спроводе председник Републике Србије Александар Вучић и Влада Србије подржава домаће привреднике.

„Наставићемо да помажемо нашим предузетницима и њиховом развоју. Државна политика је усмерена на развој свих јединица локалне самоуправе, отварање нових фабрика, нових радних места, улагање у инфраструктуру. Синергијом државе и Краљева у овом Граду је постигнуто много тога, а сигуран сам да ће се та сарадња наставити и у будућности, јер Краљево не сме да стане, јер Србија не сме да стане“, закључио је Мартиновић.

Министар Мартиновић је посету Краљеву искористио да градској управи донира лаптоп рачунаре као вид подршке развоју и функционисању електронске управе. Такође, лаптоп рачунаре донирао је и манастиру Жича, који је данас обишао.

Фото галерија – извор Град КраљевоSkip to content