Мартиновић у Новом Кнежевцу: МДУЛС ће подржати замену крова на згради општинске управе

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић састао се данас у Новом Кнежевцу са председником општине др Радованом Уверићем и начелником Севернобанатског управног округа Мирославом Дучићем, са којима је разговарао о проблемима и изазовима са којима се локална самоуправа суочава, као и о планираним пројектима, чију би реализацију МДУЛС могло да подржи.

Мартиновић је истакао да је на згради општинске управе, која се налази под заштитом Међуопштинског завода за заштиту споменика културе Суботица, неопходна реконструкција, те најавио могућност да МДУЛС следеће године финансира пројекат замене њеног кровног покривача чија је вредност око 20 милиона динара.

Уједно, министар је обишао и Дом здравља у Новом Кнежевцу који би, такође, требало потпуно реновирати. Он је подсетио да већих улагања у објекте ове здравствене установе није било још од шездесетих година прошлог века, када су и изграђени. Додао је да ће о овом проблему обавестити колеге из Владе Србије и Покрајинске Владе, како би га удруженим снагама у најкраћем року решили.

На састанку је, између осталог, било речи о начинима поспешивања привреде у овом крају, о могућностима изградње индустријске зоне и потребе за новом инвестицијом.

Приликом данашњег боравка у Новом Кнежевцу, Мартиновић је општинској управи донирао лаптоп рачунаре као вид подршке развоју и функционисању електронске управе, а посетио и газдинство Јовице Марјановића које се годинама успешно бави производњом зачинске паприке.

Фото галерија –извор МДУЛС и Општина Нови Кнежевац / Златан ФехимовићSkip to content