Мартиновић у Трговишту у име председника Републике Александра Вучића положио венац и примио 15-то септембарско Јавно признање

Поводом јубиларног обележавања 80. годишњице Ослобођења Трговишта у Другом светском рату, министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић данас је у својству изасланика председника Републике Србије Александра Вучића у Трговишту положио венац на спомен обележје жртвама ослобођења ове општине. Такође, на Свечаној седници СО Трговиште одржаној у Дому културе у овој општини, а у име председника Републике, министар Мартиновић је примио посебну награду 15-то септембарско Јавно признање, а које му је додељено као израз друштвене потврде и захвалности за изузетан допринос у реализацији многобројних пројеката и за подршку пружену развоју општине Трговиште.

Овом приликом, министар Мартиновић се у име председника Републике Србије Александра Вучића захвалио присутнима на овом важном признању, рекавши да је ова награда израз једног укупног поштовања за све оно што је председник државе урадио не само за општину Трговиште него и цео југ земље, као и да је доказ подршке политици раста, развоја и економског напретка, и да представља још једну додатну потврду да грађани осећају бољитак, да подржавају мудру, државотворну и одговорну политику, која је дала озбиљне резултате.

„Наша земља последњих неколико година крупним корацима граби напред и развија се на начин који је био готово незамислив пре нешто више од једне деценије. Од некада девастиране државе, која је била на коленима и која у лето 2012. године била пред банкротом и није имала новца да исплати пола пензија, захваљујући пре свега, Александру Вучићу, створили смо јаку, стабилну, модерну, демократску државу, земљу која данас поносно стоји раме уз раме са најразвијенијим земљама света“, нагласио је министар Мартиновић, и додао да чак у овим глобалним економским кретањима и тешким временима, када смо суочени са многобројним изазовима, грађани могу да виде помак и просперитет у свим сферама друштва.

Мартиновић је објаснио и да је политика Владе Србије заправо политика равномерног регионалног развоја, те да је у Трговишту, али и у читавој земљи, последња деценија обележена убрзаним напретком и подизањем животног стандарда, у прилог чему говоре бројни капитални пројекти који су реализовани. Он је навео да су интереси народа и државе на првом месту и да ће Влада наставити да улаже у развој Трговишта и југа Србије, а нарочито у то да људи из ових крајева живе боље и квалитетније.

„Улагаћемо још веће напоре да смањимо економске разлике између делова наше државе, јер нас на то обавезују наши преци, и њихове велике жртве које су поднели за слободу. Управо у њиховој борби за очување државе ми налазимо надахнуће за све будуће изазове. Због наших славних предака, али још више због генерација које долазе, наша је дужност да стварамо једну лепшу и бољу слику Србије и да макар делом узвратимо на свему што је овај крај пружио држави и њеном опстанку“, закључио је министар.

Он је додао да верује да га је председник Вучић именовао за представника на овај важан Дан за Трговиште, јер, поред тога што је на челу једног министарства, он обавља и функцију председника Координационог тела Владе за југ Србије, те да је овим чином послата јасна порука да је председник Србије уз свој народ и да неће дозволити да му се ишта лоше деси.

На крају, министар се захвалио присутнима што живе на граници Србије и што имају велико срце да је воле, можда чак и више него неки којима је Србија много више дала него њима.Skip to content