Мартиновић: Улагањем државе у инфраструктуру, Ириг постаје једна од најатрактивнијих дестинација

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић посетио је данас општину Ириг где је обишао зграду општинске управе и том приликом најавио могућност да МДУЛС следеће године уложи средства у реконструкцију њеног издвојеног објекта, а који се тренутно налази у веома лошем стању.

Како је навео Мартиновић, иако се налази у самом центру Ирига, у ову зграду годинама није улагано. Додао је да је објекат од великог значаја и да је планирано да у њему буде отворена нова скупштинска сала. Мартиновић је изразио уверење и да ће Министарство моћи да подржи успостављање јединственог управног места у Иригу, јер би то допринело даљем привредном развоју и урбанизацији ове општине.

„Ириг је на атрактивном месту, има огроман потенцијал за економски, а нарочито туристички развој. Недалеко од Ирига налазе се Фрушка гора, Бања Врдник, осам манастира, 17 регистованих винарија, а смештен је на пола пута од Београда до Новог Сада. Сигуран сам да ће Ириг, када се реализују сви планирани пројекти и када се заврши изградња Фрушкогорског коридора, постати једно од најатрактивнијих места у Србији. Очекујемо да ће се на овом подручју изградити многобројни хотели, зграде и викендице и да ће општина издавати далеко више грађевинских дозвола. Ово је можда и главни разлог зашто би успостављање ЈУМ-а у Иригу било сврсисходно“, нагласио је Мартиновић.

Говорећи о томе да у Сремском управном округу нису све локалне самоуправе подједнако развијене, те да има општина попут Старе Пазове и Пећинаца, које се налазе се у првој категорији развијености, а с друге стране ту су и Ириг и остале мање развијене општине, министар је истакао ће држава, на челу са председником Александром Вучићем, уложити додатну енергију у развој ових, мање развијених општина.

„Ириг неће више бити на маргини, већ ће имати конкретну финансијску подршку од министарстава и Покрајинске Владе за реализацију пројеката“, закључио је Мартиновић.

Приликом посете Иригу, министар је одржао састанак са председником општине Тихомиром Стојаковићем и његовим сарадницима, а обишао је и винарију „Мачков подрум“.

Фото галерија – извор МДУЛСSkip to content