Martinović: Ulaganjem države u infrastrukturu, Irig postaje jedna od najatraktivnijih destinacija

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović posetio je danas opštinu Irig gde je obišao zgradu opštinske uprave i tom prilikom najavio mogućnost da MDULS sledeće godine uloži sredstva u rekonstrukciju njenog izdvojenog objekta, a koji se trenutno nalazi u veoma lošem stanju.

Kako je naveo Martinović, iako se nalazi u samom centru Iriga, u ovu zgradu godinama nije ulagano. Dodao je da je objekat od velikog značaja i da je planirano da u njemu bude otvorena nova skupštinska sala. Martinović je izrazio uverenje i da će Ministarstvo moći da podrži uspostavljanje jedinstvenog upravnog mesta u Irigu, jer bi to doprinelo daljem privrednom razvoju i urbanizaciji ove opštine.

„Irig je na atraktivnom mestu, ima ogroman potencijal za ekonomski, a naročito turistički razvoj. Nedaleko od Iriga nalaze se Fruška gora, Banja Vrdnik, osam manastira, 17 registovanih vinarija, a smešten je na pola puta od Beograda do Novog Sada. Siguran sam da će Irig, kada se realizuju svi planirani projekti i kada se završi izgradnja Fruškogorskog koridora, postati jedno od najatraktivnijih mesta u Srbiji. Očekujemo da će se na ovom području izgraditi mnogobrojni hoteli, zgrade i vikendice i da će opština izdavati daleko više građevinskih dozvola. Ovo je možda i glavni razlog zašto bi uspostavljanje JUM-a u Irigu bilo svrsishodno“, naglasio je Martinović.

Govoreći o tome da u Sremskom upravnom okrugu nisu sve lokalne samouprave podjednako razvijene, te da ima opština poput Stare Pazove i Pećinaca, koje se nalaze se u prvoj kategoriji razvijenosti, a s druge strane tu su i Irig i ostale manje razvijene opštine, ministar je istakao će država, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, uložiti dodatnu energiju u razvoj ovih, manje razvijenih opština.

„Irig neće više biti na margini, već će imati konkretnu finansijsku podršku od ministarstava i Pokrajinske Vlade za realizaciju projekata“, zaključio je Martinović.

Prilikom posete Irigu, ministar je održao sastanak sa predsednikom opštine Tihomirom Stojakovićem i njegovim saradnicima, a obišao je i vinariju „Mačkov podrum“.

Foto galerija – izvor MDULSSkip to content