Мартиновић: Ускоро реконструкција школе у Брестачу

„Министарство државне управе и локалне самоуправе извојило је ове године 30 милиона динара из буџета за реконструкцију ОШ „Слободан Бајић Паја“ у Брестачу. Држава Србија, председник Александар Вучић и Влада Србије ће увек подржавати пројекте који се односе на обнову установа које користе наши најмлађи, а нарочито на реконструкције школа и вртића у селима, како би се грађанима омогућило да имају пристојне услове за живот и у мањим местима“, истакао је министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић приликом посете општини Пећинци и обиласка ОШ „Слободан Бајић Паја“ у селу Брестач.

Нагласивши да је за Србију најважније да има што више деце, као и добрих и опремљених васпитно–образовних установа, министар је додао да је политика председника државе и Владе Србије да се најмлађима обезбеди да одрастају у безбедном окружењу, жива и здрава и да имају пристојне услове за учење и за рад.

„Желим да ова деца пре свега постану добри и вредни људи, наравно и добри ђаци, да нам се никад више не понови трагедија из ОШ „Владислав Рибникар“. Република Србија на челу са председником Александром Вучићем има снаге да се избори са овом страхотом, довољно је снажна да уведе све потребне и неопходне мере како се не би поновила слична злодела. Морамо да очувамо стабилност у земљи, а да истовремено наставимо да улажемо у боље услове школовања и да осигурамо безбедност наше деце“, истакао је Мартиновић.

Мартиновић је подсетио да су Пећинци једна од најразвијенијих општина, те да на овом подручју, како му је речено, има око 70 гринфилд инвестиција, чија је процењена вредност око 700 милиона евра, а да свакодневно у радну зону Шимановци на посао дође више од 3.000 људи.

Приликом посете Пећинцима, министар је одржао састанак са председником општине Синишом Ђокићем и његовим сарадницима.

Фото галерија – извор општина Пећинци и МДУЛСSkip to content