Мартиновић: Вишегодишње улагање државе у развој Врњачке Бање донело одличне резултате

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић посетио је данас општину Врњачка Бања и том приликом свечано отворио јединствено управно место, у чије је успостављање МДУЛС уложило 4,2 милиона динара.

Мартиновић је истакао да Врњачка Бања напредује из године у годину, да је једна од општина које се најбрже развијају, те да се у Врњачкој Бањи све више гради и улаже у инфраструктуру, чему је допринело и убрзавање процеса издавања грађевинских дозвола који се одвијају много лакше управо захваљујући функционисању ЈУМ-а. Подсетио је да је општина, пре неколико година, када се тек кренуло са процесом дигитализације јавне управе, прва локална самоуправа која је издала грађевинску дозволу у електронском облику.

Нагласио је да је ЈУМ у Врњачкој Бањи један од ретких где функционише и шалтер катастра непокретности, што представља добар пример како на једном месту функционишу државни органи и органи локалне самоуправе и да Србија крупним корацима иде напред на путу дигитализације своје јавне управе.

Указавши на огроман туристички потенцијал који има општина, Мартиновић је подсетио да ће се држава и у наредном периоду трудити да помогне, а да је до сада уложила више од 150 милиона евра у развој Врњачке Бање.

„Врњачка Бања из 2012. године и сада је потпуно другачије место и као што каже председник Републике Александар Вучић, Врњачка Бања данас изгледа лепше од многих европских бања. Заиста је предивно место са сјајним хотелима, лечилиштима, рехабилитационим центрима, свим оним што се не виђа сваки дан. То говори о великом ентузијазму и труду локалног руководства, али и о томе да је Врњачка Бања добар пример где се види синергија државе и локалне самоуправе“, закључио је Мартиновић, који је овом приликом одржао састанак са председником општине Бобаном Ђуровићем и његовим сарадницима.

 

Фото галерија – извор МДУЛСSkip to content