МДУЛС ће подржати изградњу скупштинске сале у Аранђеловцу

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић посетио је општину Аранђеловац где је обишао простор у поткровљу зграде општинске управе, који би општина реконструисала, доградила и претворила у скупштинску салу. За реализацију овог пројекта локална самоуправа планира да аплицира за средства МДУЛС-а.

Мартиновић је истакао да је на општинској згради првенствено неопходна реконструкција   већ постојећег крова, а потом и самог простора у поткровљу, као и покривање спратне терасе, те најавио могућност да МДУЛС следеће године подржи реализацију наведеног пројекта вредног око 38 милиона динара. На овај начин би општина првенствено добила салу за одржавање седница СО Аранђеловац, које се иначе одржавају у Дому омладине, а како је навео, у њу би касније био имплементиран систем Е-парламент.
Указавши на досадашњу одличну сарадњу општине и Министарства на чијем је челу, Мартиновић је подсетио да је МДУЛС подржало, између осталог, унапређење система водоснабдевања у Аранђеловцу, дигитализацију општинских јавних услуга и увођење Е-управе, као и пројекат успостављања Јединственог управног места које је овом приликом и обишао.

„Сигуран сам да су се грађани Аранђеловца уверили у квалитет и значај овог модерног механизма који им је држава ставила на располагање, а који им у великој мери штеди време и новац“, навео је Мартиновић и истакао да је ЈУМ у Аранђеловцу један од ретких који садрже шалтер Катастра непокретности, што представља добар пример како на једном месту функционишу државни органи и органи локалне самоуправе те да Србија крупним корацима иде напред на путу дигитализације своје јавне управе.

Подсетивши да председник Републике Александар Вучић и целокупна Влада Србије спроводе политику равномерног регионалног развоја, и да је добробит грађана најважнија, Мартиновић је нагласио да ће развој Аранђеловца, као и читавог Шумадијског управног округа, увек бити подржан, јер то дугујемо грађанима, али и прецима, зато што је борба за слободу кренула управо из Шумадије и она је била и остала колевка модерне српске државности. Додао је да само синергијом локалне самоуправе и државе могу да се превазиђу проблеми са којима се Аранђеловац, као и друге општине и градови суочавају..

Приликом посете Аранђеловцу, министар је одржао састанак са председником општине Бојаном Радовићем и његовим сарадницима, а општинској управи донирао лаптоп рачунаре за подстицај развоју и функционисању електронске управе. Такође, министар је данас, заједно са локалним руководством, обишао и винарију „Еден“ у селу Раниловић, између Космаја и Букуље.

 

Фото галерија – извор МДУЛСSkip to content