МДУЛС доделило 578 милиона динара општинама и градовима у Србији

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић свечано је данас у Палати Србије потписао уговоре са 43 градоначелника и председника општина о додели 578 милиона динара за реализацију различитих локалних пројеката широм Србије.

Из Буџетског фонда Министарства државне управе и локалне самоуправе издвојено је укупно 490 милиона динара за реализацију више од 40 најзначајнијих, претежно инфраструктурних пројеката на локалу, од чега је највише новца намењено за радове на вртићима, школама, културним, спортским и објектима јавне управе, али и за радове на комуналној инфраструктури и јавним површинама, док се 88 милиона динара улаже у отварање јединствених управних места у 13 општина и градова.

„Ми смо ове уговоре потписали данас, тачно један дан пре обележавања 24. годишњице од НАТО агресије на Савезну Републику Југославију. Хтели смо да покажемо да без обзира на све муке и невоље које смо имали те 1999. године, али и каснијих година, да је Србија жива и да су живи њени грађани, да се боримо и да идемо напред. Захваљујући ентузијазму и енергији председника Републике Александра Вучића, Србија је успела да стане на сопствене ноге. А оно што је најбитније, Србија је једина земља у Европи која у овом тренутку потпуно самостално води унутрашњу и спољну политику“, истакао је министар Мартиновић овом приликом. Он је додао да је симоличним потписивањем уговора на данашњи дан Министарство желело да покаже и да је упркос свим проблемима и недаћама Србија успела економски да се развије и да буде стабилна земља.

Мартиновић је навео и да се приликом доделе средстава водило рачуна о свим грађанима и да су обухваћене општине и градови из свих делова и крајева Србије.

Иначе за средства из Буџетског фонда, локалне самоуправе су аплицирале са око 200 различитих пројеката, док је ове године за ЈУМ конкурисало 27 ЈЛС и градских општина.

Честитавши данашњим потписницима, министар Мартиновић је изразио жаљење што Министарство није могло да помогне свима и поред тога што су сви пројекти били једнако важни и квалитетни.

Министар Мартиновић је, на крају, изразио наду да ће средства бити наменски утрошена и да ће сви пројекти бити реализовани што пре.

 

Фото галерија – извор Glo FotoVideoStudio и МДУЛС

 

 Skip to content