МДУЛС определило три милиона динара за реновирање службе педијатрије ДЗ Нови Београд

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић посетио је данас Дом здравља Нови Београд, где је заједно са директорком ДЗ др Божицом Новаковић и председником ГО Нови Београд Бојаном Бованом обишао предшколски диспанзер, који ће бити реновиран уз финансијску подршку Министарства државне управе и локалне самоуправе. За реализацију овог пројекта, који подразумева замену подова и кречење зидова и плафона у просторијама службе педијатрије, Министарство је ове године определило три милиона динара.

Истакавши да је ДЗ Нови Београд један од највећих домова здравља, не само у Београду, већ у целој Србији, те да су потребна значајна улагања у његово реновирање и опремање, министар Мартиновић рекао је да овим скромним доприносом Министарство којим руководи настоји да помогне у обезбеђивању квалитетније услуге и здравствене заштите пацијентима и бољих услова рада лекара и медицинског особља. Он је додао да му је посебно драго што ће новац бити уложен у реновирање просторија где се лече деца, те поручио да је брига о здрављу грађана, посебно оних најмлађих, императив државног врха и Града Београда.

„Ова помоћ Министарства државне управе и локалне самоуправе представља врло јасан сигнал да о унапређењу здравствене заштите не брине само ресорно министарство, већ да је улагање у наш здравствени систем један од приоритетних задатака целокупне Владе Србије и председника Републике Александра Вучића“, поручио је Мартиновић.

Он је подсетио на то да је његово Министарство са Градом Београдом недавно потписало Уговор о набавци најсавременије медицинске опреме за више здравствених установа на територији престонице. Како је навео, средства у износу од око 320 милиона динара опредељена су за набавку магнетних резонацни, мамографа и ултразвучних апарата, што ће, према његовим речима, у значајној мери допринети унапређењу квалитета здравствене заштите и безбедности пацијената.

Мартиновић је изразио наду да ће, након формирања нове Владе и ребаланса буџета, Министарство државне управе и локалне самоуправе расписати још један јавни позив за доделу средстава локалним самоуправама за реализацију различитих пројеката, чиме би се отвориле могућности за даљу помоћ у реновирању ДЗ Нови Београд, али и других здравствених установа широм Србије.

Дом здравља Нови Београд, као носилац примарне здравствене заштите у ГО Нови Београд, пружа превентивне, дијагностичке, терапијске и рехабилитационе услуге за око 200 хиљада пацијената, од чега 44 хиљаде деце. Приликом данашње посете овој здравственој установи, министар Мартиновић донирао је ДЗ Нови Београд 10 лаптоп рачунара.

 

Фото галерија – извор ГО Нови БеоградSkip to content