МДУЛС оштро демантује неистините наводе „Нове“

Министарство државне управе и локалне самоуправе принуђено је да реагује поводом лажи објављених 18. јануара 2024. године у дневним новинама „Нова“ да је грађанин по имену Будимир Рикановић уписан на више адреса у Јединственом бирачком списку.

Министарство државне управе и локалне самоуправе оштро демантује наводе да се име грађанина Будимира Рикановића 2023. године нашло на бирачком месту у Београду за локалне, а на адресама у Зворнику и Лопарама за парламентарне изборе. Обавештавамо јавност да је Будимир Рикановић први пут уписан у бирачки списак по пријави пребивалишта 03. фебруара 2022. године на Вождовцу, где је и гласао на парламентарним и локалним изборима одржаним 2023. године, те да од тада његова адреса у бирачком списку није мењана.

Наглашавамо и то да је Рикановић гласао у Босни и Херцеговини на парламентарним изборима који су одржани 2022. године, и то према изабраном месту гласања у иностранству.

Министарство још једном истиче да су све промене које су вршене у Јединственом бирачком списку засноване на законитим и правно релевантним чињеницама, те да је ово још један покушај опозиције да код грађана створе забуну и пометњу у вези са Јединственим бирачким списком и да, без обзира на слободно изражену вољу народа на изборима 17. децембра, силом преузму власт у Србији.

И овом приликом напомињемо да су избори који су одржани 17. децембра били апсолутно демократски, регуларни и легитимни.

 Skip to content