МДУЛС подржава заједничке наступе удружених градова и општина широм Србије

Представници Града Лознице посетили су данас Министарство државне управе и локалне самоуправе, где су са министарком Маријом Обрадовић разговарали о могућностима за даље финансирање пројеката у области превентивног деловања, смањења ризика и бољег отклањања последица у ванредним ситуацијама у сливу реке Дрине.

Саговорници су министарки Обрадовић указали на потребе удружених градова и општина у сливу реке Дрине по питању подизања укупних капацитета за реаговање у ванредним ситуацијама, представивши јој пројекат којим су аплицирали за средства из Буџетског фонда за програм локалне самоуправе у 2022. години, а у оквиру четвртог циља који се односи на превентивно деловање на смањењу ризика од климатских промена и елементарних и других непогода.

Министарка Обрадовић истакла је да су пројекти реализовани током претходне три године, које је Министарство финансирало из Фонда за међуопштинску сарадњу, а подржала Влада Швајцарске, прави пример досадашње успешне сарадње МДУЛС и ЈЛС у сливу реке Дрине.

Она је додала да ће Министарство наставити да подржава заједничке наступе удружених градова и општина широм Србије, нагласивши да је то један од критеријума при одабиру пројеката које ће МДУЛС финансирати у сарадњи са међународним донаторима.

Фото галеријаSkip to content