Мере против Ковид 19 дале ефекта захваљујући тимском раду инспектора

„У протеклих 500 дана инспектори су свакодневно били на терену и извештавали нас о раду за претходни дан и то у тачно одређено време. Овако организован систем рада никада раније није постојао, сада је први пут држава радила као један. Поред наших хероја – лекара и медицинских радника, инспектори у Србији били су у првим борбеним редовима и захваљујући њима мере су се поштовале и дале су ефекта“, поручила је министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић данас на скупу „Постигнути резултати координисаних надзора над применом противепидемијских мера на сузбијању ширења вируса Ковид 19“.

Она је присутне подсетила да су Влада Републике Србије и Координациона комисија за инспекцијски надзор формирале Радну групу за координацију републичких инспекција ради примене мера за сузбијање ширења вируса Ковид-19 са задатком усклађивања, координисаних надзора и контроле примене противепидемијских мера. Поред републичких инспекција, како је навела, у рад су се укључили и комунална инспекција и милиција, као и остале инспекције Града Београда и свих јединица локалне самоуправе у Србији.

„Спроведено је више од 1,2 милиона надзора и изречено преко 13,5 хиљада прекршајних налога, а значајни су и бројеви који говоре о изреченим превентивним мерама, јер стање пандемије Ковид 19 није само ствар примене прописа, већ и ствар духа и свести целе нације“, истакла је Обрадовић.

Према њеним речима, држава је у претходне две године доносила ни мало лаке и ни мало популарне одлуке и мере, али је успешно одговорила на Ковид 19 пандемију. Обезбеђене су вакцине, лекови и медицинска опрема и омогућено да грађани живе, а привреда ради и у овим тешким временима, закључила је Обрадовић.

На данашњем скупу, који је организовала Координациона комисија за инспекцијски надзор, о резултатима рада Радне групе за сузбијање ширења вируса Ковид 19 говорио је њен руководилац др Горан Стаменковић. Овом приликом уручене су и захвалнице инспекторима из 25 јединица локалне самоуправе у Србији, а посебна признања додељена су представницима Новог Сада за тимски рад, Ниша за употребу апликације за очитавање Ковид сертификата, а за изузетан допринос комуналној инспекцији и милицији Чачка, Шапца и Лесковца.

Министарка Обрадовић наградила је плакетом чланове Координационе комисије и Радне групе др Стаменковића, Јелену Мићић, Данијелу Лончар, као и Одељење санитарне инспекције Министарства здравља.

 

Фото галерија:

 

Говор министарке Марије Обрадовић – први део / извор Танјуг

Говор министарке Марије Обрадовић – други део / извор Танјуг

Говор министарке Марије Обрадовић – трећи део / извор Танјуг

Видео покривалица – извор ТанјугSkip to content