Министар државне управе и локалне самоуправе и председник Координационог тела за југ Србије Александар Мартиновић посетио Прешево

Поводом почетка нове школске године министар државне управе и локалне самоуправе и председник Координационог тела Владе Републике Србије за Прешево, Бујановац и Медвеђу др Александар Мартиновић обишао је данас у Прешеву основне школе „Вук Караџић“ и „Абдулах Крашница“ и том приликом првацима поделио школски прибор и ђачке торбе, а школама донирао лаптоп рачунаре.

Мартиновић је нагласио да је улагање у децу најважнија инвестиција, те да је задатак државе и локалних самоуправа да им обезбеде пристојне услове за одрастање и образовање. Подсетио је да је су председник Републике Александар Вучић и целокупна Влада Србије, као и Координационо тело, чврсто опредељени да Албанци који живе у овом делу Србије, пре свега у Бујановцу и Прешеву, буду равноправни са свим другим грађанима, као и да је интерес државе да негује добре односе између Срба и Албанаца, јер је то једини гарант напретка овог дела земље.

„За државни врх су једнаки сви грађани Србије који у њој виде своју отаџбину. Важно нам је да гајимо слогу и заједништво, а држава ће уложити више средстава како би млади остали да живе на југу земље. Мир, слога и економски напредак овог краја су политика коју води и за коју се залаже руководство земље“, истакао је Мартиновић и додао да је Влада помогла да се успостави индустријска зона површине 13,5 хектара у Прешеву, те да ће подржати и довођење инвеститора чиме ће се ово земљиште ставити у функцију.

Мартиновић је најавио и могућност да МДУЛС следеће године подржи реализацију конкретних пројеката у овој општини, а изразио је и уверење да ће бољи животни стандард грађана утицати на то да се на минимум сведу међунационалне несугласице у овом делу Србије.

Председник општине Прешево Шћиприм Арифи исказао је задовољство што је министар и председник Координационог тела за југ заинтересован да ради на просперитету и економском развоју општине Прешево. Он је истакао да би поред промоције мира и стабилности у овој регији, требало много тога да се уради на побољшању услова за живот свих народа у Прешеву.

Након одржаног састанка са председником општине Прешево Шћипримом Арифијем и члановима Службе Координационог тела Владе Републике Србије за Прешево, Бујановац и Медвеђу, Мартиновић је обишао је и канцеларију Службе КТ у Прешеву којој је донирао лаптоп рачунаре.

 

Фото галерија – извор МДУЛСSkip to content