Министарка Марија Обрадовић и председник МИНС Драгоман Пауновић о реформи инспекција

Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић састала се данас са председником удружења Мрежа инспектора Србије Драгоманом Пауновићем, са којим је разговарала о динамици реализације Акционог плана за реформу инспекција.

У разговору је посебно апострофирано питање даљег запошљавања инспектора према Акционом плану, као и питање проблема превођења звања инспектора у звање самосталних саветника у Министарству здравља и Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде, где то још увек није учињено.

Саговорници су се дотакли и других статусних питања у вези са инспекцијама, пре свега, питања висине дневница које инспектори имају приликом изласка на терен, али и питања системског уређења позиције инспектора у службеничком систему кроз креирање посебног звања инспектора.

На састанку је договорено да се у наредном периоду преиспитају могућности државе у целини, те да се, након консултација са највишим политичким руководством државе, ревидира и донесе нови план реализације Акционог плана за реформу инспекција у консултацији са Мрежом инспектора Србије, а узимајући у обзир могући ограничени мандат актуелне Владе.

Нови састанак Министарства државне управе и локалне самоуправе и Мреже инспектора Србије на ову тему одржаће се до краја месеца.

Фото галерија

 Skip to content