Министарка Марија Обрадовић разговарала са амбасадором Француске Жан-Луј Фалконијем

Министарка за државну управу и локалну самоуправу, Марија Обрадовић, изразила је задовољство сарадњом са Француском у области управљања и реформе јавне управе, која се заснива на заједничком интересу, а то је интеграција Србије у ЕУ. Обрадовић је похвалила залагања обе стране у сегменту управљања људским ресурсима и професионалног развоја и потврдила да је српска управа спрeмна да интензивира односе са Француском, кроз различите теме и пројекте сарадње.

Амбасадор Француске у Србији, Жан-Луј Фалкони, истакао је специфичност односа Србије и Француске који се односе на размену, на политичком и техничком нивоу, као и на интересовање француске администрације да са Србијом подели добру праксу. Сарадња је олакшана сталним присуством француског стручњака додељеног МДУЛС-у, али и сарадњом са НАПА-ом, СУК-ом и ГЕНСЕК-ом.

Министарка Обрадовић и амбасадор Фалкони најавили су могућност будуће сарадње на питањима од заједничког интереса, у пост Ковид  изазовима, попут родне равноправности и дигитализације јавних услуга.Skip to content