Министарка Марија Обрадовић разговарала са амбасадором Словачке Републике Федором Росохом

Министарка Марија Обрадовић је похвалила континуиране и плодне дипломатске односе две земље и истакла да је сарадња са Словачком конкретизована и по основу Меморандума о сарадњи између Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије и Министарства унутрашњих послова Словачке Републике.

„Сарадња коју имамо на пословима електронске управе, мањинских заједница, матичних књига и локалне самоуправе требало би да буде унапређена питањима изазова пост КОВИД економије и пројектима који ће олакшати излазак из кризе која је захватила читав свет“, истакла је Марија Обрадовић.

              Фото Тањуг

Амбасадор Федор Росоха је нагласио да је интересовање његове земље за Западни Балкан велико, те да Србија ту има приоритет, због чега ће економска димензија дипломатије имати све већу улогу јер представља услов сваког напретка и раста, како међусобних односа, тако и сваког друштва појединачно.

                          Фото Тањуг 

Министарка Марија Обрадовић се захвалила амбасадору Словачке Републике на подршци на путу Србије ка чланству у ЕУ и непроменљивом и принципијелном ставу његове земље по питању непризнавања једнострано проглашене независности тзв. државе Косовo.Skip to content