Министарка Марија Обрадовић разговарала са представницима Швајцарске агенције за развој и сарадњу

Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић састала се данас са представницима Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ), са којима је разговарала о току реализације пројекта „Локална самоуправа за 21. век“, чији је донатор Влада Швајцарске Конфедерације.

Обрадовић је са директором СДЦ Ричардом Колијем и руководиоцем Пројекта Петром Василевим разменила мишљења о најзначајнијим активностима које су у току, али и о активностима чије је спровођење планирано за период јул-септембар 2021. године.

Указавши на континуитет у спровођењу реформи на локалном нивоу, Обрадовић је поручила да је вишегодишња сарадња Министарства са СДЦ у области реформе система локалне самоуправе пример добре праксе. У разговору је посебно истакнута континуирана подршка сарадњи ЈЛС у Србији кроз Фонд за међуопштинску сарадњу.

Пројекат „Локална самоуправа за 21. век“ усмерен је на системске реформе у циљу јачања локалних самоуправа и обухвата активности у области реформе локалне самоуправе, децентрализације, унапређења квалитета пружања услуга грађанима и привредним субјектима, партиципације и већег учешћа грађана, унапређења изборног система и система планирања на локалном нивоу. Период реализације пројекта је јун 2020. – фебруар 2024. године.

Фото галеријаSkip to content